T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

  YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

  YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

 

Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının da gelişmesini hızlandırarak önemli bir istihdam alanı hâline dönüşmesini sağlamıştır. Özellikle hizmet sektörü olması nedeni ile yapılacak faaliyetlerin tümünün insan faktörüne bağlı olması bu alana olan personel ihtiyacını da apaçık ortaya çıkarmaktadır.
Hızla değişen dünyada Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, kaliteli ara kademe insan gücünü yetiştirmek zorunlu hâle gelmiştir. Bu anlamda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programların sektör analizine dayalı olarak modüler sisteme dayalı hazırlanması, ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren meslekî ve teknik eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir.

Daha detaylı bilgiyi sitemizin OKULUMUZ --- ALANLARIMIZ --- YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ yolunu izleyerek alabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.09.2016 - Güncelleme: 29.09.2022 22:17 - Görüntülenme: 4647
  Beğen | 9  kişi beğendi